Traumabehandeling
WRITE junior en
levensverhaal

Vorige pagina

Wat is

het?

WRITE junior en levensverhaal

WRITE junior en levensverhaal zijn behandelingen voor kinderen of jongeren met een trauma.  Doel van de behandeling is het verwerken van de herinneringen aan ingrijpende ervaringen. Dit doen we door het trauma te beschrijven of het levensverhaal in kaart te brengen. Hierdoor verdwijnen of verminderen de klachten van uw kind door het trauma heeft gekregen. Het gaat dan om bijvoorbeeld herbelevingen of vermijdingsgedrag.

Hoe gaat WRITE junior?

Tijdens gemiddeld vijf individuele afspraken beschrijft uw kind samen met de therapeut het verhaal van het trauma op de computer. De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

  • reconstrueren van verhaal en beschrijven van gedachten en gevoelens,
  • herstructureren van gedachten,
  • strategieën om in de toekomst om te gaan met problemen en
  • het verhaal delen met belangrijke personen.

U wordt altijd bij de behandeling betrokken. De mate waarin hangt af van de leeftijd en het soort trauma van uw kind.

De afspraken zijn eens per veertien dagen en duren 45 minuten.

Hoe gaat levensboek en levensverhaal?

Samen met u en uw kind maken we tijdens de behandeling een levensverhaal over alle belangrijke gebeurtenissen uit het leven van uw kind. Ook de bijbehorende emoties krijgen aandacht. Met dit levensverhaal kunt u uw kind op een goede manier uitleg geven over zijn of haar leven. Het helpt uw kind om een goed overzicht te krijgen.

Bij het levensboek verzamelt uw kind zelf verhalen, foto’s en tekeningen over zijn of haar eigen levensloop.

Voor wie is het?

WRITE junior is een geschikte behandeling voor jongeren met een trauma. Levensboek en levensverhaal zijn behandelingen voor (kleinere) kinderen met een trauma.

Yulius

zorgt!

WRITE junior en levensverhaal zijn mogelijke behandelingen bij:

Yulius

locaties

WRITE junior en levensverhaal geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.