Maatregelen zorg met betrekking tot coronavirus

Begeleiding

& behandeling

Gepubliceerd op 31 maart 2020

We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw eigen behandeling, de behandeling van uw kind of een naaste bij Yulius met betrekking tot het coronavirus. Daarover vertellen wij u hier meer.

Behandeling en begeleiding

Ambulante behandeling en begeleiding (FACT, IHT, poli en individuele wmo-begeleiding)

Voor ambulante behandeling en begeleiding (FACT, IHT, poli en individuele wmo-begeleiding) geldt tot en met 28 april dat face-to-face-contact alleen doorgaan als dat strikt noodzakelijk is.

Wij proberen alle afspraken om te zetten naar behandeling of begeleiding via beeldbellen of telefoon. U wordt door ons benaderd als uw behandeling wordt omgezet naar een behandeling via beeldbellen of telefoon.

Deeltijdbehandeling

Deze behandelingen worden omgezet naar individuele behandelingen en daar geldt ook voor dat deze afspraken worden omgezet naar telefonische afspraken of afspraken via beeldbellen. Hiervoor wordt u benaderd. Face-to-face-contacten gaan alleen door als dat strikt noodzakelijk is.

Kliniek/woonvorm
De zorg op onze klinieken wordt vanzelfsprekend niet onderbroken of omgezet naar telefonisch contact. Wel hebben we extra regels ingesteld met betrekking tot bezoek (zie kopje Bezoek).

Ook onze woonvormen draaien door. Wel hebben we daar de maatregel dat er geen mensen meer op de woonvorm komen die daar niet wonen of werken.

Inloopvoorzieningen
Onze inlooplocaties zijn enkel open op afspraak voor groepen tot maximaal 3 personen.

Yulius

bezoeken

Bezoek

Met betrekking tot het coronavirus volgt Yulius de richtlijnen van het RIVM. Wat betreft bezoek aan cliënten is eerder door Yulius besloten om deze richtlijn aan te scherpen. Dit omdat we veel kwetsbare cliënten hebben en in een gevoelige en dichtbevolkte regio gevestigd zijn.

Woonvormen en klinieken volwassen cliënten
Bezoekers en familie/naasten van cliënten in onze klinieken en woonvormen voor volwassenen vragen wij tot en met 6 april niet op bezoek te komen. Wij snappen dat het heel lastig is dat u uw familielid/naaste nu niet kunt bezoeken, maar in het belang van de gezondheid van onze cliënten en medewerkers vragen wij om uw medewerking.

Kinder- en jeugdlocaties
Voor onze kinder- en jeugdlocaties geldt een restrictie van maximaal 1 bezoeker per keer.
Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de gezamenlijke ruimtes in onze locaties.

Als u klachten hebt van verkoudheid, hoesten, niezen of koorts, dan kunt u onze kliniek niet bezoeken.

RIVM

& Yulius

Hoe gaat Yulius om met alle landelijke maatregelen ten aanzien van het coronavirus?

Yulius houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij volgen de adviezen en instructies van het RIVM en de GGD. Om de kans op besmetting met het coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen brengen wij deze elke dag onder de aandacht van onze medewerkers.

De belangrijkste maatregelen die kunnen worden genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • regelmatig handen wassen
  • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • gebruik van papieren zakdoekjes
  • geen handen schudden
  • houd 1,5 meter afstand tot andere mensen
  • mijd sociaal contact

Vragen aan

Yulius

Vragen?

Hebt u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de vragen- en antwoordenpagina van het RIVM.

Veelgestelde vragen met betrekking tot Yulius

Hebt u nog vragen over het coronavirus met betrekking tot uw behandeling of de behandeling van uw kind? Kijk dan op de vragen- en antwoordenpagina van Yulius.

Wanneer er verdere maatregelen moeten worden genomen, houden we u via deze pagina op de hoogte hiervan.