Social Work 3e jaars, Passaat, 0221PAS-SOW

Organisatie                        :   Yulius (Aandachtsgebied KJPA)
Afdeling                              :   de Passaat
Standplaats                        :  Boerhaavelaan 2, 2992 KZ Barendrecht
Vacant per                          :  februari 2021
Vacaturenummer            :  0221PAS-SOW

Yulius

organisatie

Over Yulius

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychiatrische problematiek en leerlingen met psychiatrische problemen (cluster 4- onderwijs). Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in de Drechtsteden en Rijnmond. Bij de organisatie werken ongeveer 2.000 medewerkers. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld en ruim 2.000 leerlingen begeleid in het speciaal onderwijs en in het voortgezet speciaal onderwijs.

Aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Autisme (ook wel ‘aandachtsgebied KJPA’ genoemd) biedt hoogwaardige diagnostiek en behandeling aan enkele duizenden kinderen, jongeren en gezinnen in de driehoek Rotterdam, Gorinchem en Dordrecht, die door complexe psychiatrische en psychische stoornissen zijn vastgelopen in hun ontwikkeling.

Waar kom je te werken?

De Passaat is een groepsbehandeling voor jongeren van 15 t/m 21 jaar met een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling. De Passaat is een open afdeling voor meiden en jongens. ‘Open’ houdt in dat jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s) vrijwillig deelnemen aan de behandeling en hiervoor gemotiveerd zijn. Zij zijn bereid om volledig deel te nemen, willen aan de gestelde doelen werken en gaan akkoord met de geldende omgangsvormen van de Passaat.

 

Kern-

taken

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding Social Work is hierin leidend. Kenmerkend voor de Passaat is dat de therapieën in groepsverband worden aangeboden. Het ‘normale’ (gezins)leven wordt zoveel mogelijk nagebootst. Er wordt gezamenlijk gedronken, gegeten, gesport, huiswerk gemaakt, er is aandacht voor planning van school en werk. We kunnen verschillende groepstherapieën inzetten, waarbij zowel verbaal als non-verbaal wordt gewerkt. Zo worden moeilijke situaties en gevoelens besproken en leren jongeren hun gedachten, emoties en gedrag beter onder controle te krijgen. Ook wordt door middel van bewegingsactiviteiten aan bewustwording, ontwikkeling en verandering gewerkt en kan de jongere zich uiten met behulp van creatieve middelen. Om ervoor te zorgen dat de problemen thuis en op school ook afnemen en na behandeling niet terugkeren, werken we intensief samen met ouder(s)/verzorger(s) en school of werk.

Yulius

zoekt

Wij zoeken een student die de opleiding Social work 3e jaars volgt en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen. Daarnaast is de student leergierig, enthousiast, flexibel, heeft een gevoel voor verantwoording en komt afspraken na.

Yulius

biedt

Een leuke, leerzame stageplaats in een enthousiast team. Begeleiding ontvang je van je werkbegeleiders, zij coachen jou op de werkvloer. Stagiaires van Yulius ontvangen een stagevergoeding van € 343 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Tevens worden de kosten van de verplichte VOG vergoed.

Meer

informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau.
E-mail: stagebureau@yulius.nl
Telefoonnummer: 088 405 44 16 of 06 43363684

Direct

solliciteren

Je kunt hier solliciteren door het formulier in te vullen en je sollicitatiebrief en CV toe te voegen.

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

    Naar welk aandachtsgebied gaat jouw voorkeur uit?
  • Max. file size: 256 MB.
  • Max. file size: 256 MB.