Social Work 3e jaars (profiel jeugd), Dagbehandeling Solar, 0920LWG-SOL

Organisatie: Yulius (Aandachtsgebied KJPA)
Afdeling: Dagbehandeling Solar
Standplaats: Dennenhout 1, 2994 GC Barendrecht
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-SOL

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Solar

Dagbehandeling Solar is onderdeel van Multifunctioneel Centrum de Paladijn. Dit is een samenwerkingsverband tussen Yulius en Auriga. Solar is voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (50>IQ<85), waar sprake is van een of meerdere psychiatrische problematieken. Dagbehandeling Solar biedt intensieve behandeling in de vorm van individuele- en groepstrainingen en therapieën. Solar bestaat uit een ochtendgroep (6 t/ 12 jaar) en een middaggroep (12 t/m 18 jaar) en biedt plaats aan 8 kinderen/jongeren per dagdeel.

 

Kern-

taken

Het doel van de behandeling is om de sociaal, cognitieve en emotionele ontwikkeling van de cliënt te stimuleren. Dit door competentie vergrotend en oplossingsgericht te werken.

Op onze groep kunnen allerlei verschillende problematieken voorkomen. Er is altijd sprake van een LVB (licht verstandelijk beperking) in combinatie met een psychiatrische stoornis. Veelvoorkomende stoornissen op de groep zijn autisme, ADHD, borderline, angststoornissen en hechtingsproblematiek.

Wij verwachten van een student dat hij/zij bereid is om dingen te leren, zichzelf probeert open te stellen, duidelijk communiceert en een bepaalde mate van zelfstandigheid heeft qua schoolwerk. Op de groep kijkt een stagiaire eerst mee, hierna gaan we aan de hand van doelen een opbouw maken zodat de student steeds meer verantwoordelijkheid krijgt.

Therapieën of trainingen worden zowel groepsgewijs als individueel gegeven. Dit hangt af van de hulpvraag van de cliënt.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding Social Work is hierin leidend.

Yulius

zoekt

  • Je bent een zelfstandige stagiair(e) die de opleiding Social Work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen (mogelijke stagedagen zijn van maandag tot en met donderdag).
  • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
  • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
  • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen en je hebt affiniteit met de jeugdpsychiatrie.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

  1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
  2. Wat wil je op deze stageplek leren?
  3. Waarom moeten we jou kiezen?
  4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
  5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
  6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.