Social Work 3e jaars (profiel jeugd), Saturnus, 0920LWG-SAT

Organisatie: Yulius (aandachtsgebied KJPA)
Afdeling: Saturnus
Standplaats: Boerhaavelaan 2, 2992 KZ  Barendrecht
Vacant per: september 2020
Vacaturenummer: 0920LWG-SAT

Yulius

organisatie

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs).

Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. Bij de organisatie werken in totaal ruim 1.700 medewerkers in de zorg en in het onderwijs. Jaarlijks worden 19.000 cliënten in de zorg behandeld. Verder worden er bijna 1.100 leerlingen begeleid in het Speciaal Onderwijs en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Saturnus

Saturnus is een deeltijdgroep waar kinderen en hun omgeving met complexe problematiek terecht kunnen voor diagnostiek en behandeling in de leeftijd van 6-12 jaar. Saturnus biedt passende hulp wanneer sprake is van complexe kind problematiek in combinatie met problematiek in de gezinssituatie, waarbij ambulante diagnostiek of behandeling onvoldoende effect heeft gehad.

Er kan ook sprake zijn van meerdere psychische problemen tegelijk. Hierbij kan worden gedacht aan een combinatie van: aandachts- en concentratieproblematiek (ADHD), oppositioneel opstandig gedrag (ODD) of een antisociale gedragsstoornis (CD). Deze problemen kunnen zich uiten in onhandelbaar en ongehoorzaam gedrag, verbale en fysieke agressie en grensoverschrijdend gedrag.

 

Kern-

taken

Aandachtsgebieden binnen deze leersituatie zijn:

 • het werken met de groep als geheel en groepsleden individueel,
 • het ontwikkelen van agogische en methodische vaardigheden,
 • het samenwerken binnen het sociotherapeuten team (mono team),
 • en binnen een multidisciplinair behandelteam,
 • de rapportage en informatieoverdracht,
 • de kennis van cliënt er- en jeugdpsychiatrie,
 • het ontwikkelen van een eigen werkwijze als sociotherapeut
 • inzicht krijgen in het eigen functioneren en eigen leerprocessen.

In de stage ligt de nadruk op doelen en competenties gericht op de kerntaken van de sociotherapeut. De stagehandleiding van de opleiding Social Work is hierin leidend.

Yulius

zoekt

 • Je bent een zelfstandige stagiair(e) (minimaal 19 jaar) die de opleiding Social work 3de jaar volgt en die uitgedaagd wil worden in zijn/haar eigen ontwikkeling en die voor een vastgestelde periode moet stagelopen. Je werkt overdag verdeeld over de dagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
 • Je wil op een werkplek werken waar je aan persoonlijke leerdoelen kan werken en je bent leergierig, enthousiast, flexibel en je kan reflecteren op eigen handelen of wil dit verder uitbreiden.
 • Je kunt samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team.
 • Je hebt gevoel voor verantwoording en je bent cliëntgerichtheid, sta daarnaast stevig in je schoenen en kan en durf je grenzen te stellen en je hebt affiniteit met de jeugdpsychiatrie.

Yulius

biedt

Stagiairs hebben een vaste werkbegeleider en er volgen individuele coachgesprekken tijdens de stage. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere groepen en disciplines. Stagiaires ontvangen een stagevergoeding van € 333,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je minder dan 36 uur per week stage loopt, wordt dit bedrag naar rato verrekend. Daarnaast worden de kosten van de verplichte VOG ook vergoed.

Meer

informatie

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het stagebureau, e-mail: stagebureau@yulius.nl of telefoonnummer: 06 43 36 36 84.

 

Direct

solliciteren

Je kan solliciteren door een motivatiefilmpje (min. 1 min en max. 4 min) en je CV te sturen naar stagebureau@yulius.nl. Je kunt hiervoor Wetransfer gebruiken (app Wetransfer).

Waar moet dit filmpje aan voldoen?

 1. Waarom kies je voor deze afdeling? (maximaal 2 voorkeursafdelingen)
 2. Wat wil je op deze stageplek leren?
 3. Waarom moeten we jou kiezen?
 4. Waarom heb je voor de opleiding Social Work gekozen en hoe zie jij jezelf straks werken als zorg professional?
 5. Beschrijf jezelf in 3 woorden?
 6. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder van de website worden afgehaald.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.