Zelfbeheersing

Vorige pagina

Wat is

het?

Cursus zelfbeheersing

Sommige mensen hebben moeite om hun boosheid onder controle te houden. Ze vinden het moeilijk om respectvol hun gevoelens, verwachtingen of mening te uiten. Ze zijn snel driftig of schieten ‘uit hun slof’. Vaak hebben ze later spijt van hun heftige reactie. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor het dagelijkse leven. Bij de training zelfbeheersing leert u vaardigheden om de controle over uw impulsen en emoties te verbeteren.

Hoe gaat de cursus?

Bij deze cursus leert u uw aangeleerde impulsen te beïnvloeden. U leert de signalen voor agressieve neigingen herkennen en welke dingen ze uitlokken. Ook leert u hoe u situaties niet uit de hand laat lopen en anders denken door uw blik te verruimen. Zo kunt u met respect voor u zelf en anderen opkomen en beter omgaan met conflicten.
De cursus bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. In elke bijeenkomst heeft een eigen thema. U bereid zich voor met de theorie uit de trainingsmap. Tijdens de bijeenkomst oefent u samen met de andere deelnemers verschillende situaties in rollenspellen. Voor de cursus begint, heeft u een kennismakingsgesprek met de trainer.

Voor wie is het?

De cursus zelfbeheersing is voor mensen die moeite hebben hun impulsen en emoties onder controle te houden, met name boosheid.

Yulius

locaties

Cursus zelfbeheersing geven we op de volgende locaties: