EMDR

Wat is

het?

EMDR

EMDR is de afkorting van ‘eye movement desensitization and reprocessing’. Deze behandeling helpt u bij het verwerken van een schokkende ervaring, zoals een ongeluk of seksueel geweld.  Door deze ervaring heeft u last van blijvende klachten. Bijvoorbeeld spanningen, somberheid, nachtmerries of angstwekkende beelden. Misschien heeft u ook last van andere klachten, zoals schrik- en vermijdingsreacties. Dit noemen we dan een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (ptss). EMDR heeft als doel om al dit soort klachten te verminderen.

Hoe gaat EMDR?

Tijdens de behandeling vertelt u over de herinnering aan de gebeurtenis, terwijl uw therapeut u afleidt met handbewegingen of geluiden. Dit stimuleert uw natuurlijke verwerking van de ervaring. Hierdoor verliest het zijn emotionele lading en kunt u het een plek geven. Vaak zijn enkele behandelingen voldoende. Bij een meerdere of langduriger traumatische ervaringen heeft u meestal meer behandelingen nodig.

Voor wie is het?

EMDR is bedoeld voor mensen met ptss of andere angstklachten die zijn ontstaan door een schokkende gebeurtenis. Het denken aan deze gebeurtenis roept nog steeds een emotionele reactie op. Als EMDR een geschikte behandeling voor u is, dan bespreekt uw behandelaar dit met u.

Yulius

locatie

EMDR geven we op de volgende locaties: