Dialectische
gedragstherapie

Vorige pagina

Wat is

het?

Dialectische gedragstherapie (DGT)

DTG is een behandeling voor jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Wanneer je als jongere moeite hebt met het herkennen of onder controle houden van je emoties, je gedachten en gedrag, kun je met jezelf of anderen in problemen raken. De therapie richt zich op het verminderen van zelfdestructieve gedragingen. Je krijgt ook inzicht in de gedachten die je hebt die je niet helpen. En je leert meer vaardigheden om met heftige emoties en gedachten om te gaan.

In dialectische gedragstherapie (DGT) leer je de baas te worden over emoties, gedachten en gedrag. Dialectisch betekent dat twee tegengestelden tegelijk waar kunnen zijn. Er is altijd meer dan één manier om een situatie te bekijken. Er zijn meer meningen, ideeën en dromen dan die van jou. Het is belangrijk om in het leven positieve en negatieve gevoelens en gedachten te leren ervaren.

In DGT vragen we ons niet af of gedrag goed of fout is. We kijken wel of gedrag effectief is of niet. Helpt het jou of niet?

Voor wie?

Dialectische gedragstherapie is voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar. Je moet bereid zijn om te oefenen met vaardigheden in een groep met andere jongeren.

Yulius

locaties

Dialectische gedragstherapie geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.