Relatieproblemen
ouder-kind

Vorige pagina

Wat is

het?

Relatieproblemen ouder-kind

Kinderen opvoeden kan erg leuk en uitdagend zijn, maar soms ook veeleisend, frustrerend en uitputtend. Het is normaal dat kinderen en jongeren zich soms verzetten tegen hun ouders. Maar als er dagelijks ruzie is, dan heef dit invloed op de ontwikkeling van een kind. Veel opvoedingsproblemen blijken eigenlijk relatieproblemen tussen ouder en kind te zijn. Dit noemen we ook wel  systeemproblemen. U en uw kind kunnen elkaar emotioneel niet of onvoldoende bereiken. Vaak loopt de onderlinge communicatie niet goed. Er wordt bijvoorbeeld veel gescholden, geschreeuwd, slecht naar elkaar geluisterd en er is weinig aandacht voor en interesse in elkaar.

Kenmerken ouder-kind relatieproblemen

Bij zowel u als uw kind is er een gevoel van machteloosheid. Dit kan leiden tot stress, onzekerheid en twijfel. Uw kind ontwikkelt bijvoorbeeld geen goed zelfbeeld ontwikkeld, kan angstig zijn en stress, depressie of eenzaamheid ervaren. De psychische problemen van uw kind kunnen ook lichamelijke klachten geven zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, hyperventilatie of gedragsproblemen.

Yulius

locatie

Ouder-kind relatieproblemen behandelen we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u wellicht ook ergens anders, maar toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.