Ouderbegeleiding

Vorige pagina

Wat is

het?

Ouderbegeleiding

Bij ouderbegeleiding ondersteunen we u bij het verwerken en accepteren van de diagnose van uw kind. Daarnaast leert u wat de aandoening van uw kind inhoudt en hoe u hier als ouder mee om kunt gaan. U krijgt bijvoorbeeld advies over het structureren van de dag, belonen en straffen en het zorgen voor een optimale omgeving voor uw kind. We bespreken welke vragen u als ouder heeft over de opvoeding en verzorging van uw kind. Soms wordt u als ouder betrokken bij de behandeling van uw kind. Bijvoorbeeld wanneer er thuis en op school ook een speciale aanpak nodig is. U leert als ouder nieuwe vaardigheden hiervoor.

Hoe gaat ouderbegeleiding?

Ouderbegeleiding duurt zolang uw kind bij ons in behandeling is. De begeleiding bestaat uit gesprekken met een behandelaar van Yulius. In overleg bepalen jullie hoe vaak jullie een gesprek hebben, bijvoorbeeld eens in twee of drie weken. In het begin spreekt u de behandelaar waarschijnlijk vaker dan later in de behandeling.

De gesprekken duren ongeveer 45 minuten. Het totaal aantal gesprekken is afhankelijk van jullie vragen en de omvang van de problemen. Halverwege de behandeling vindt er een tussenevaluatie plaats. Aan het einde van de behandeling ontvangt u een eindverslag. Meestal is de begeleiding individueel, maar het kan ook in een groep.

Voor wie is het?

Ouderbegeleiding is er voor ouders die een kind bij ons in behandeling hebben.

Yulius

locaties

Ouderbegeleiding geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.