E-health

Vorige pagina

Wat is

E-health

Online werken aan herstel

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met fysieke, psychische en sociale uitdagingen. Soms worden die uitdagingen problemen. Zo heeft een op de vijf mensen last van psychische klachten. En derde van de bevolking heeft een chronische aandoening.

Als je deze klachten hebt ga je daarmee aan de slag. Je wilt beter met je klachten omgaan, of ze zelfs oplossen. Een verandering in denken en doen is een manier om dat te bereiken.

Binnen Yulius gebruiken we daarvoor onder meer de online zelf- en behandelmodules van het Minddistrict-platform. Minddistrict helpt mensen bij het maken van die verandering. Zowel bij de behandeling als bij de begeleiding.

Met e-health heb je meer grip op je herstel

E-health heb je namelijk altijd bij je: via de app op je telefoon heb je ondersteuning letterlijk in je broekzak. Ook (of juist) op moeilijke momenten.

Je kunt aan je herstel werken waar en wanneer je dat wilt. Vul bijvoorbeeld je dagboek in wanneer je op de trein staat te wachten. Lees tips na wanneer je ’s nachts wakker ligt. Of neem op zondagvond de tijd om informatie door te nemen. Het is aan jou.

Met e-health heb je dus meer regie. Jij kiest, samen met je hulpverlener, de elementen die je wilt gebruiken. Je bent niet afhankelijk van het volgende gesprek met een hulpverlener of begeleider: je kunt zelf aan de slag.

Voor wie is Minddistrict?

Eigenlijk is Minddistrict geschikt voor iedereen die een verandering in denken en doen wil maken. Of dat je nu psychische klachten hebt, je leefstijl wilt aanpassen, of beter wilt omgaan met een chronische ziekte.

Geen mens is hetzelfde en dus ziet de weg naar verandering er voor iedereen anders uit. Met Minddistrict kunnen je hulpverlener en jij de ondersteuning kiezen die bij jou past. Jullie stellen een doel en kiezen de onderdelen uit Minddistrict die helpen om positieve voortgang te maken. Zo sluit e-health altijd aan bij wat jij nodig hebt.

Dat kan ingewikkeld klinken, maar dat is het niet. Als je kunt e-mailen, kun je ook met Minddistrict aan de gang, zeggen de meeste gebruikers. Je hebt natuurlijk wel toegang nodig tot een een smartphone, een tablet of een computer.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je kunt inloggen.

E-health en ‘blended behandelen’

Tijdens het behandeltraject of bij de begeleiding zetten wij e-health in. Blended behandelen betekent dat we dit samen met jou doen om te kijken wat er bij je past. E-health is een deel van de behandeling of de begeleiding. Dit houdt in dat u met uw kind zowel op een van onze locaties komt, maar dat uw kind ook een deel van de behandeling of begeleiding op de computer thuis krijgt. Of dat je als jongere zelf aan de slag gaat. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden.

Welke digitale mogelijkheden biedt Minddistrict?

Welkom
Zodra je gekoppeld bent aan je eigen Minddistrict account, zetten wij de module ‘Welkom bij Yulius’ voor je klaar. Daarin krijg je infomatie over de organisatie en over het intake-proces.

Modules
Een module is een online behandeling die je op jouw laptop of smartphone thuis kunt volgen. Jouw behandelaar kan digitale modules klaarzetten waarmee je zelf aan de slag kunt op het moment dat jou het uitkomt. Het kan gaan om psycho-educatie maar het kan ook gaan om voorbereiding op een volgende afspraak. Het kan ook gaan om oefeningen voor de behandeling. Ook kun je zelf zoeken naar modules die jouw aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan gezonder eten of mindfulness. Ook zijn er zelf hulp-modules die je zelf kunt aanzetten, denk daarbij bijvoorbeeld aan de beter slapen- en ontspannen-modules.

Dagboeken
Een dagboek zorgt ervoor dat jij en jouw behandelaar meer inzicht krijgen in hoe je zich thuis voelt. Of bijvoorbeeld meer zicht krijgen op jouw activiteitenschema.

Contactmogelijkheden
In Minddistrict kun je contact hebben met jouw behandelaar(s) of begeleider via chat of videobellen. Daarnaast kun je via de chatfunctie ook gegevens uitwisselen. Je kunt voor één-op-één gesprekken kiezen, maar ook kiezen voor groepsgesprekken. Dit kan zijn met meerdere behandelaren of begeleiders, maar je kunt ook een naaste toevoegen aan het gesprek.

 

Yulius

locaties

 

Dit zijn de locaties waar wij kinderen en jongeren behandelen:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.