Speltherapie

Wat is

het?

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen. Hierbij gebruikt de therapeut spel om uw kind te begrijpen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Voor kinderen is het vaak nog te moeilijk of te bedreigend om te praten over wat hen dwars zit. Spelen is voor hen een natuurlijke en veilige manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken.

Hoe gaat speltherapie?

De therapie vindt plaats in een spelkamer. Hier heeft uw kind alle vrijheid om met allerlei speelgoed en andere materiaal te spelen. Denk daarbij aan verkleedspullen, gezelschapsspellen, een zand- en watertafel, poppen, dieren, voertuigen, teken- en knutselmateriaal en bouwmaterialen. De speltherapeut heeft alle aandacht voor uw kind en bouwt aan het vertrouwen. Dat duurt soms een paar weken. De therapeut volgt uw kind in zijn spel, vertelt wat er gebeurt of speelt mee. De speltherapeut steunt uw kind op deze manier bij het uiten en verwerken van problemen. Daarnaast geeft speltherapie uw kind nieuwe ervaringen en inzichten.

Voor wie?

Speltherapie is een behandeling voor kinderen met sociale en emotionele problemen of traumatische ervaringen. Het wordt vooral gegeven bij kinderen van vier tot twaalf jaar.

Yulius

locatie

Speltherapie wordt gegeven op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.