EMDR

Wat is

het?

EMDR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandeling om ingrijpende ervaringen te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een (verkeers)ongeluk, seksueel misbruik, lichamelijk geweld of het plotselinge verlies van een dierbare.  Soms houden kinderen hier blijvende klachten aan over. Dit kunnen lichamelijke, emotionele of gedragsproblemen zijn. De herinneringen aan de ingrijpende gebeurtenis zijn dan niet goed opgeslagen in het geheugen van uw kind.

Hoe gaat EMDR?

EMDR is een methode om de herinneringen beter op te slaan. Tijdens de behandeling vertelt uw kind over de gebeurtenis. Tegelijkertijd maakt uw kind oogbewegingen, krijgt zachte klopjes op de hand of lichte piepjes in de oren. Deze methode stimuleert afwisselend de linker- en rechterhersenhelft van uw kind. Wanneer de herinneringen op deze manier beter worden opgeslagen, verminderen of verdwijnen de klachten.

Voor wie is het?

EMDR is een behandeling voor kinderen of jongeren die blijvende klachten hebben na een ingrijpende gebeurtenis.

Yulius

locaties

EMDR geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.