Psycho-educatie

Wat is

het?

Psycho-educatie

Psycho-educatie is een behandeling voor kinderen en jongeren die hun diagnose al kennen en willen leren wat dit nou precies betekent. Vooral kinderen en jongeren die zelf ervaren dat ze anders zijn dan anderen, kunnen hier veel aan hebben. Zij leren wat hun diagnose inhoudt en hoe ze hier mee om kunnen gaan. Ze komen meer te weten over zichzelf.

Psycho-educatie wordt individueel gegeven. Dan heeft uw kind gesprekken met de behandelaar. Het kan ook zijn dat psycho-educatie in groepsverband wordt aangeraden. Dan wordt er met meerdere kinderen en/of jongeren gesproken over de diagnose, wat dat met ze doet en hoe ze ermee omgaan.

We hebben naast de psycho-educatie voor het kind of de jongere zelf, ook psycho-educatie voor ouders. In een aantal sessies krijgt u inzicht in de problematiek van uw kind. Het doel is om het gedrag van uw kind beter te leren begrijpen en hoe u hiermee om kunt gaan.

Yulius

locatie

Psycho-educatie wordt gegeven op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.