Gezinstherapie

Wat is

het?

Gezinstherapie?

Gezinstherapie heet ook wel systeemtherapie. Met het systeem bedoelen we iedereen in de omgeving van u en uw kind. Bij gezinstherapie praten we daarom met u, uw kind, broers en zussen en soms met de opa(‘s) en oma(’s) van uw kind. Jullie spelen een belangrijke rol in elkaars leven. In gezinstherapie helpen we daarom alle leden van het gezin om beter om te gaan met de situatie waarin jullie als gezin zitten.

Gezinstherapie kan bijvoorbeeld zinvol als:

  • er problemen zijn tussen u en uw kind,
  • de klachten van uw kind zorgen voor veel ruzie met broers en zussen,
  • er veel is veranderd bij u thuis. Bijvoorbeeld door een scheiding of doordat een familielid is overleden.
  • uw kind uit huis geplaatst is. We kijken dan samen met u hoe het contact met uw kind kan verbeteren.

Hoe gaat gezinstherapie?

Een systeemtherapeut praat met uw hele gezin over de problemen en samen gaat u op zoek naar een oplossing. We gaan daarbij uit van de kracht en mogelijkheden van uw gezin. De therapeut is onafhankelijk, luistert naar ieders verhaal, stelt vragen en geeft u en de andere gezinsleden opdrachten mee naar huis. Voor het ene gesprek komt u met het hele gezin. De andere keer komt u bijvoorbeeld alleen of met uw partner. Hoeveel gesprekken nodig zijn, hangt af van het probleem.

Voor wie is het?

Gezinstherapie is er voor gezinnen van kinderen die bij ons in behandeling zijn en waarbij de aandoening van het kind voor problemen zorgt binnen het gezin.

Yulius

locaties

Gezinstherapie geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.

Yulius

Vertelt!

Blij met gezinsbegeleiding

'Tijdens de periode van begeleiding verbeterde het contact'

Marieke is moeder van twee zonen, Ben en Mats. Op het moment dat de gezinsbegeleiding bij haar startte, bijna drie jaar geleden, waren haar kinderen acht en zes. "Bij…

Lees Marieke's verhaal >