Nieuws

25-06-2019
Voor de zomer-editie van De Opsteker koos de redactie een bijzonder thema: acceptatie. De cliënten schreven over wat acceptatie betekent voor hen en hoe zij hiermee omgaan. Benieuwd naar hun stukken? Lees De Opsteker digitaal.
28-05-2019
Vandaag, 28 mei 2019, is ons Centrum voor Spoedeisende Kinder- en jeugdpsychiatrie in Barendrecht officieel geopend. Met dit centrum hebben we het acute, klinische behandelaanbod voor kinderen en jeugdigen uit de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland Zuid geconcentreerd. Jongeren met acute psychiatrische problematiek kunnen bij ons worden opgenomen. Dit zorgt voor meer gebundelde kennis en expertise... lees verder
28-05-2019
Beweging is altijd een belangrijk speerpunt binnen Yulius Onderwijs. Het Drechtster College organiseert regelmatig leuke sportieve activiteiten die leerlingen stimuleren om te bewegen, beter samen te werken en hen meer vertrouwen geven. Op donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei hield het Drechtster College een sponsorloop op mountainbikes. Alle klassen deden mee en zamelden geld in voor KiKa.
16-04-2019
Samenwerken met bedrijven in de wijk, buren opzoeken... Dat doen we als Yulius steeds meer. In het onlangs verschenen krantje van Wijkgerichte Zorg vertellen medewerkers van Yulius hoe zij dat doen en komen mooie voorbeelden aan bod. Zoals van Arie, vrijwilliger in de Inloop in Sliedrecht. Hij houdt van koken, maar is zeker geen beroepskok. Nu kookt hij twee dagen in de week met bezoekers van de... lees verder
19-03-2019
Het thema van de lente-editie van De Opsteker is veerkracht. Veerkracht is het vermogen om na een ingrijpende gebeurtenis weer door te gaan. Na een klap weer op te staan. Na een periode van somberheid weer proberen te glimlachen. De redactie van cliëntenkrant De Opsteker schreef over dit thema. Lees hun mooie verhalen in de eerste herstelkrant van dit jaar. Veel leesplezier!
18-03-2019
Van de regen in de drup ging Yulius afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens NL doet, maar wat was het fantastisch! Op diverse locaties is iets bijzonders gedaan, van het maken van een fietsenhok tot het aanleggen van een moestuin of terras.
12-03-2019
Resourcegroup Assertive Community Treatment… Een hele mond vol. R-ACT is een methode waarbij de cliënt met zijn naasten zelf zijn (behandel)doelen bepaalt. Samen met zijn zogeheten resourcegroep stippelt de cliënt de weg naar deze doelen uit. FACT Sliedrecht werkt sinds kort met R-ACT en ziet veel voordelen. R-ACT bij FACT
26-02-2019
Op 22 februari jl. ontving Nancy van Driel, coördinator vrijwilligerswerk van Yulius, uit handen van directeur Stichting Welzijnswerk Sliedrecht Pamela vd Kruk, het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’.
08-11-2018
Minister-president Mark Rutte heeft gisteren onze school het Heer Bokel College in Rotterdam bezocht. Anderhalf uur lang nam hij de tijd om met leerlingen, de leerlingenraad, het zorgteam en docenten te praten.
19-09-2018
De Opsteker, editie herfst, is uit! Deze week ontvangen onze FACT-clienten en andere betrokkenen de herstelkrant thuis. Het thema van deze editie is 'Verlangen'. Waar verlang jij naar? En is dat wel écht wat je nodig hebt? Lees de artikelen van De Opsteker en doe inspiratie (en wijsheid) op!

Pagina's